Wednesday, April 27, 2011

Liya Yunus,

Assalamualaikum...

Hai kawan-kawan yang awesome! Seperti yang diatas, saya telah berjumpa dengan seorang budak kecil yang comel baru tingkatan 2. Dia comel sangat sehingga saya tak mampu menolak untuk berjumpa dengan dia. Yeay! Alhamdulillah.

So, saya baik dengan Liya ni dekat twitter. And she is one sweet girl kalau anda semua nak tahu. So, last weekend, saya turun Shah Alam, dia dan abang dia sangat baik hati nak tunjuk saya kedai ABC yang sedap dekat Shah Alam tu. Jadi, lepas kakak saya memberikan green light, saya pun cakap dengan liya, okay, ON!

Tetiba, malam tu, bila saya online, saya nampak status liya sedih. Jadi, saya pun cubalah stalk blog dia. And dia tulis entry yang mak dia tak kasi ponteng sekolah ganti yang dijalankan pada hari sabtu yang lepas. Alhamdulillah, dia tak ponteng and I'm very proud of her!

Tapi, saya kesian sangat dekat dia bila saya dapat tahu yang dia nangis sebab tak dapat jumpa saya. :'( Jadi, saya pun dapat idea, saya contact twitter abang dia, Fidoyunus, dan ask him kalau-kalau dia available on Saturday sebab saya nak buat surprise kat Liya.

Alhamdulillah, everything went well. Saya dapat ambil dia balik dari sekolah, dan dia nampak sangat terperanjat bila nampak saya dalam kereta abang dia. Terkedu dia. Kesian sangat. Comel pun ada.

So, lepas da lepak makan ABC, ambil-ambil gambar dekat padang shah alam tu, saya pun ucapkan Selamat Tinggal. Saya bagi dia satu awesome T-Shirt dengan signature sekali. And she looks verry happy, and I'm happy. Alhamdulillah :') 

Thank you Fido for helping, adik lelaki liya yang sangat adorable, my sisters, and LIYA :D I love you :)



meet FidoYunus ,
Thank You so much for helping me :D

And this is the sweet and adorable,


Credit to Liya :')

A big shout out to her sister, yang memperkenalkan muzik saya pada adik-adik mereka :")
Kak DyanaYunus !
Thank You :D

Alhamdulillah, Thank you Allah :')





24 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

macam adik beradik ^^

cik ziqa said...

so sweet la..hee :)

Sheera Shukor said...

Comelnya korang!

d.e.e.n.a.YAYA said...

bestnye..nak jumpe najwa gak boley tak..hehe..dok bp jewk kan..saye pun same.. :p

azrijohan said...

woooo~

miss nana said...

bestnye dpt surprise dari dik najwa.
sweet sgt dgn peminat.
>.<
hope dik njwa dpt terus humble-kan diri ye ;)

syuwai said...

wah~ so sweet ^^

nak jumpa dgn najwa gak la.eh, nak nangis2x dulu..lol

nur shazwani said...

wah. sweet je tgk najwa dgn liya tuh.

diAn_dyAna said...

nice3 yaoooo <3

Bo0lat's Heart said...

Nice way to appreciate ur fan.. Makes me l0ve you more =)

FatenNabila :) said...

wahh. sure happy gila liya ni :)

cik mieza said...

dua2 pun comel la ... :)

P Z A :) said...

untonglahhh adek liya tuu :(
btw , k.najwa sweeet sangat !
due2 chomel ohh !
hee :DD

Rozuan Ismail said...

nice.proud of you najwa.keep it up.that's the way to be an artist.always humble.supportive.to every of your fans.

AshraffMokhtar said...

alololo so sweeett! retis sangat! :p HAHAHAHA *gurau jee*

eyqa said...

wah ! bgusnyer najwa neyh,sebab sangup buat macam tu,,great.. :)

azrijohan said...

nak jugak:)

Liyaaaaaaaaaaaaa Yunus said...

Ni comel sangat :') thanks kak wawa!

DyanaYunus said...

salam.

najwa, i'm kak dyanayunus :) oh i'm so glad to read this entry of yours. have been one of your followers for quite some time but never actually comment on any of your posts.

first of all, thank you so much for brightening my sister's day. i promised her to bring her to any of your public occasions in shah alam but i'm currently pursuing my degree in uitm terengganu. so yeah, i can't fulfill my promise and i feel really bad.

alhamdulillah fido's home and he's one of your fans too so he was also excited to plan the surprise for liya. i also insisted for him to plan it well because this is their actual first time having close communication with a rising artist like you, and i can tell that you have a bright future in this field too.

i fell in love with your covers at first play on youtube :D i thought it was great to share such lovely talent with my siblings.

so you just keep doing what you do best, don't neglect your studies, and always be sincere in things you do. insyaAllah, He will always help you ;)

thanks again dear.

the GirL said...

najwa sangat baik!!! keep it up dear.. nnti dh betol2 fems jgn sombong lak k.. =)

kyOkoHayaShi! said...

aloh shomel nye die (:
nk jmp wawa gk ! :)

amiraChan said...

wah ! i yang bace ni plak jadi Terharu ni kan lagi si liya ! i`m Proud with you Najwa !

feeza_rashid said...

wanna meet u toooo. agak2 bleyh tercapai ke hasrat ni?? huhu :'(

aina athirah said...

being jealouss . na jmpe kak najwa jgak :'(