Sunday, January 16, 2011

Permulaan Cerita Najwalatif :)

Assalamualaikum...

Well, I am still new in this blog world. So Kalau salah, silalah tunjukkan :) Baiklahhhh. Kita mulakan cerita ni dgn kenalkan diri..


  • Siapa Najwa Latif? 

Ok, nama saya kalau ikut kad pengenalan ialah Imratul Najwa bte Abdul Latif. Saya mungkin dikenali sebagai najwalatif atau wawa atau najwa dikalangan anda semua :) Saya bersekolah di Temenggong Ibrahim Girl School, Batu Pahat. Saya berumur 16 tahun. Hobi saya adalah bernyanyi-nyanyian. Dulu, banyak juga involve dengan pertandingan nyanyian dan persembahan tetapi waktu tu hanya saya dan suara :) Awal tahun 2010, saya telah jatuh cinta dengan satu instrument yang mengubah hidup saya which is guitar :) Saya boleh kata yang saya ni sangat amat obses dengan gitar sbb benda itu sangat membahagiakan saya. Saya decide untuk buat video di youtube pada 17th of August 2010. Ini adalah kerana saja nak share lagu yang saya suka dengan smua orang tapi kebanyakan cover yang saya buat, ada my own touch sikit lah kannn. Alhamdulillah video saya diterima ramai. Terima kasih daun keladi :D Tehee Currently, I have like 5 guitars and the most expensive one is Epiphone yang ayah saya baru belikan dalam Oktober tahun lepas. Oh yaa,I'm in love :) 


  •  Kenapa NajwaLatif?

Okay, as you all know, nama saya memang Imratul Najwa kan? Kalau saya guna nama Imratul Najwa itself, memang terbelit-belit lah kan lidah nak sebut. Panjang plak tu. Pfftt. Tapi, kalau saya guna najwa pulak, orang akan macam "eyh, najwa mana? Najwa yang feat dgn too phat ke? Najwa yang penyanyi arab tu ke? " Haha perasan lah kau wawa. Okay, back to the story. Jadi, I decided to combine my name dengan my ayah punya nama. SO, tadaaaaa. I'm NAJWALATIF y'awww :"D

  •  Why Singing and publish video dekat youtube?

Kan? Kenapa nyanyi ? Kenapa bukan menari ke, memasak ke? Hahaha well, Ini adalah kerana menyanyi adalah benda yang I'm good at. So, why not let the world hear what I'm singing kan? Saya melihat youtube sebagai satu medium untuk menunjukkan bakat dan menyebarkan kasih sayang melalui lagu kepada dunia. Walaupun tak lah satu dunia yang tengok video saya, tetapi orang-orang yang saya sayang boleh tengok saya dimana pun saya berada kann? Jadikan youtube sebagai satu medium yang positif. Apa-apa pun, mesti bergantung pada niat kann? Hee :)

  • Apa kenangan manis tahun 2010?

Alhamdulillah, saya patut cakap yang I'm a very lucky girl in this year. Banyak kejayaan saya dapat capai. Saya dapat buat keluarga saya bangga dan sebagainya. Saya mula dikenali pada tahun ini. Banyak dugaan yang saya harungi untu bermain gitar. Ada yang memuji, ada yang mengkritik dan sebagainya But, sebab itulah I've grown so much :) I become a better person. Saya ambil peperiksaan PMR pada tahun ini, dan I have to say yang saya sangat berpuas hati dengan apa yang saya dapat. I got 7A and 1B, and that is the greatest gift yang saya boleh bagi pada ayah dan mama saya serta adik beradik yang lain. Dalam nyanyian juga, saya banyak dijemput untu membuat persembahan di area Johor. Pada akhir tahun, saya dijemput untuk membuat persembahan opening untuk dinner akhir tahun salah satu sekolah di Kuala Lumpur Bersama saya pada waktu itu membuat persembahan adalah, Monologue dan Liyana Fizi :) Itupun salah satu kenangan yang awesome pada tahun 2010.

  • Apa expectation untuk 2011?
Alhamdulillah, sebab saya semakin dikenali apabila memasuki 2011 ini. Even fan page saya di FB telah mencecah 1.6 k. youtube saya pula telah mendapat 116395 viewer tidak sampai setahun. Saya betul-betul bersyukur. I met many amazing person macam CikEpal yang sanggup luangkan masa buat review mengenai saya dan featured saya dalam blog dia. Dan yang lain-lain juga yang buat review, drop by untuk say hello di fb saya dan sebagainya, terima kasih :) Hanya Tuhan yang dapat membalas budi kalian. Terima kasih atas sokongan :) Jadi, saya tak harapkan pape yang besar untuk 2011. Cukup sekadar I can do well in my studies, I success in my singing stuff and dapat ramai lagi kawan-kawan baru. InshaAllah I wanna change and become a much better person . I will try as best as I can to make my parents, my siblings, and you :) proud. 

  •  Lain-lain?
I just wanna say thank you dekat ayah and mama sbb bg wawa peluang untuk belajar lebih mendalam lagi dlm bidang muzik dan sanggup meluangkan masa untuk hantar wawa dan sebaginya, i love u ! Terima kasih pada ayah sebab belikan gitar and masukkan wawa ke kelas gitar dan lain-lain. Thanks to all blogger yg tulis entry psl saya, really appreciate it  :) . Jujur tak tahu nk cakap terima kasih mcm mana smpi lupa apa nak tulis  haha. Ok , i guess tu je kot untuk pengenalan ni.  And before that;

HEY GUYS !!! NICE TO KNOW YOU ! :)

thanks for reading this blog. So, nanti esok ke mlm ni saya smbung lagi bercerita. hehe Gtg, ada tusyen Add Maths jap lagi . Much love . Wasalam.



Notasekangkangkera ; Silalah klik iklan nuffnang tu jika ada masa lapang yea :) Terima kasih kawan-kawan yang baik hati!







138 comments:

teeha said...

love this :)

Shina Jelita said...

Suka sangat...:)
Jangan lupa jenguk blog saya juga ek?

husna said...

wawa, jangan lupa study ye :)

MUHAMMAD FARIDZ said...
This comment has been removed by the author.
ria said...

wish u good luck. . :)

MUHAMMAD FARIDZ said...

wishing u the best of luck...be strong..dont give up when failures and consequnces faced u...i know ur the best..<3<3<3

fitrah said...

love carta hati..

janna sapei said...

gud luck dear:)

secantikmanis said...

salam dik najwa. hope u boleh berjaya dimasa akan datang. salam perkenalan dari sis ye

http://secantikmanis.blogspot.com

Cik Kyla said...

salam,

hai najwa... :D
have a nice day..

Sayang Amirah said...

meee loveee alllll your videossss!
can i request a songs from you?

syamimi fatin said...

nice to know u too dear... bgusla dh buat blog, bole kenal najawalatif lg... gud luck! :)


suka gila carta hati

Mfs said...

All da best!! =)

farah amira said...

happy blogging , girl!

Cik Aien said...

:) Akhirnye berblog adik najwa kite.
hehe.. Nice!

Hanim Mahali said...

welcome to blog world...Enjoy its... ^_^

AzRin Kamaludin said...

hye najwa..
selamat datang ke dunia blog..:)
kak rin follow sini..

ieqa said...

i love CARTA HATI!
keep up a good work :)

Zool Blogger said...

Salam.. Best gak dengau suara..

Rozuan Ismail said...

pernah tengok awak main gitar lagu bila cinta kat youtube..memang best sgt..ur voice boleh push lg..tp u main gitar mmg style..

Sekamar Rindu said...

salam...

singgah folo ur blog..**101

senorita eureka aurora said...

Suka la kamu mainkan lagu bila cinta. terus saya jatuh cinta dgn lagu itu.

keep up a good work, adik!

miss lulu said...

come from blog cik epal. nice voice.. keep it up... best lau u cik epal promote ^^

Lisa said...

huhu, NAJWA LATIF!

miss lulu said...

lepas ni confirm follower adik ramai bila cik epal promote.hehehee...by the way dont forget to update this blog ok ^^

hidayah sapidih said...

hye najwa latif

i adore u!

OrenLimau said...

nice. :)

cerita-gadis-ini said...

http://farhanayusof126.blogspot.com/2011/01/kau-selalu-di-carta-hati-ku.html

i like the song..

Liniey Mustaffa said...

gudlck babe ;)

btw. i love 17 august !hee

momochan said...

goodluck in your life!! jgn lupa study ye :)

secantikmanis said...

semoga adik najwa sentiasa menjadi diri sendiri,sis doakan agar najwa berjaya dengan cita-cita najwa. jadi diri sendiri lagi bagus, dan sis akan sentiasa sokong najwa.

teruskan dengan lagu carta hati

best

Syeeda Sobbihi said...

hai najwa! good luck k.. semoga success slalu!

MaiZATuL ASniDA said...

u are suweet :) ur song carta hati... i like it!! :)

Nasuha Salleh said...

go go najwa !!! =D


p/s : Geo Lens Superb Untuk Mata

Mell Amanie said...

comel ! luv ur song dik. keep it up. and jangan abaikan pelajaran ogeh.

ohlolove.blogspot.com

chEntA said...

serious suara kamu sdp..cute sgt..
best dgr suara kamu kt youtube aspecially lgu carta hati..anyway,good luck and truskn menyanyi..(^^,)
all da best dear..!

aLya said...

waa..glad to hear u here..
lepas ni boleh la kenal ag dekat ngan empunya suara bez nie..
gud luck dear :)

AzRin Kamaludin said...

ada review skit pasal kamu..
kak rin suke suara kamu dik..:)

http://azrinkamaludin.blogspot.com/2011/01/adik-najwa-latif-yang-bersuara-merdu.html

^cahaya_harapan91^ said...

singgah cni najwa..

http://cahayaharapan91.blogspot.com/

►AdamXis◄ said...

Salam perkenalan, selamat berblogging... You have amazing talents (^^,)

My recent post ►Fesyen : Fesyen Lenyap, Style Sama

~naddy~ said...

adek najwa sgt cute, i suka!~

milimilo said...

hari pertama buat blog dah meriah.mantap.lpssni selain nyanyi upload vlog jugak k. keep it up <3

eLLeNa raZak said...

hye najwa.......u have a good package.....=)

/Dayah/nurul/dayak said...

best. smg terus berjaya didunia dan akhirat. be good to everyone ok.

sicomot-comel said...

wow..selamat maju jaya ye wawa..
salam perkenalan daripada Comot:)

p/s:ada masa, drop by lah kat blog Comot pulak ye..hihi...

goodluck!=)

MiSz fiFiEyQa said...

wah3...dik,gud luck ye..akak pon org BP gak..hehe..sy bgge jd ank BP...hahaha...

Rashid said...

as salam

Adik najwa, teruskan menulis k .. jadikan ia satu ruang berkomunikasi untuk diri, teman-teman dan masyarakat.

misscthajar said...

love ur voice.bila baca ur entry,mcm t'dgr awk sndiri yg b'cerita.. keep it up girl.. :D

nazrul ashraff said...

huk huk huk..ur bahasa is truly coming from heart la gegurl..nice...cn feel it..=)

fathiahRAIHANA said...

welcome ke dunia blogg! teruskan menulis , dan teruskan menyanyi okeyhhh =)

doakan Najwa brjaya!

cik @ien said...

sangat suka dengan lagu2 yg kamu nyanyi tu!!
keep it up okeh!! ^__^

fieza said...

uwaaaaaaaaaaa... carta hati bestt....

caliph shuriken said...

gambatte ^^

Un Phat Lee said...

kalau gua composor...gua dah jadikan lu artis gua dah.ehe...

mijan said...

next yuna in the making! follower no 360!=)

cik nur said...

hai najwa]
sekarang sis baru start blaja gitar
dan fall in love this instrument too
so sekarang tgh blaja main instrument nie la
best jaaa

liyana nana said...

you have an awesome voice! love the way you play the guitar.. and awak comel sgt dik najwalatif..;) keepit up sweety! <3

Biela Sapine said...

Good luck to you dearest

FarhanaFabulous said...

osem ! u look so cute..ade talent main gitar..like ! following yaww !

Qaish Nur Mikhael said...

hye najwa, baru jer listen nyanyian kamu just now. dah mula jatuh hati dengan suara awak.

keep it up gurl. ^_^

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

salam kenal....
kakD dpt blog najwa ni dr :- http://tmd03081.blogspot.com/2011/01/najwa-latif-sapa-najwa-latif.html
BTW kakD folo sini...456 klu rajin..jom la p blog kakD...for u g00d luck dear...

sitiaminahismail said...

hye sweet girl! akak suka gilee kat awk! n ad ebuat page utk awk kat facebook :)

http://www.facebook.com/aminahismail/posts/144116088978011?ref=notif&notif_t=like#!/pages/I-love-imratul-najwa/186959744666029

too obsessed dgn awk :) suara awk! auuww! adorable!

teenot said...

short entry khas tuk awak..hee..
http://zahartinizakaria.blogspot.com/2011/01/next-yuna.html

Cikgu Fikri said...

Sgt suka dgn lagu carta hati!!!!
nice!!!
jgn lupa study gak yer...
uhuhhuhu :)

nama.aku.lynn said...

love ur voice siss..=)

aja airdzaman said...

budak BP pahat rupanya. TIGS rupanya kau ne budak comel. apa2 pun teruskan dimurahkn rezeki ya <3

CeMoNG said...

love ur singing sis..esp bruno mars song..:)
nyanyi tu nyanyi jugak,tp studi mesti gempak gak kay? :)

fatin nabila said...

awesome najwa.. good luck yer

Iszuan said...

nyanyi pandai. blajar pun pandai. pandaikan semuanya eh? tahniah! :)

annyss said...

matang sungguh pemikiran si kecik comel ni.. ^^

inspirasiizra said...

semoga berjaya dik Najwa . .

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

hey beb, u pernah perform kat satu kdai mkn kat summit bp ke?

bee2312 said...

love ur music...keep up a good work..

jomsantaisekejap said...

Nice video and nice voice. Suka dengan nyanyian anda serta senyuman sewaktu menyanyikan lagu Daus tu.
Hope for the best in the future dan jugak pelajaran anda.
Salam santai dan keep in touch

mFaiz said...

nice

Lip Lap said...

waaaaaaaaa.....suke sgt your voice..so nice....
ngan your attitude...
pandai2 jaga diri ek..ngan study skali..u r still young...

explore lagi new music ek...kitorg sentiasa menyokong Najwa Latif..
hehehe..

yeah!!!!

DiahRodzi said...

hye..dpt promote dri cik epal...
mmg suka gila la lagu carta hati...:)

~batrish♥~ said...

sedap suara najwa...
saya sokong najwa...mybe lepas ni ada rezki dapat peluang untuk buat album sniri kan...

=)

p/s: najwa sangat comel dgn gitar...

sie (; said...

i love your voice !
go girl !
:)

ketawariang said...

hye...u ni org batu pahat la eh.... junior my sister.... x sangka plak... :D

ade masa singgah2 la blog ni... :)

http://saiffah.blogspot.com/

thankss

fadhli adzemi said...

gud luck, all the best in ur way.. bernyanyi-nyanyian juga, pelajaran jangan diketepikan ya.. all rite.. keep in touch

Zik said...

follow blog sy yea...
http://memoriberlalu.blogsot.com

LYNNgrapher said...

heyp,,najwa,,i alredy done be your follower=)i hope u follow my blog back ok!even its not very howt like ur blogs..k..dadaaa

Cahaya Hidupku said...

nice voice .16 y/o ?we're have same old age lah ..XD

Gee said...

wish u gud luck dear..love all ur singing...

farah wahida said...

najwa latif: saya peminat awk..he3.. best jgak lgu cinta muka buku.

raihan said...

najwa latif : saya jgk peminat lagu cinta muka buku. Tahniah...teruskn usaha...pelajaran jgn dilupakan ..

Cik Gallus Gallus said...

u so lucky..
masih student tapi rezeki melimpah ruah..
semoga berjaya dalam bidang muzik and pelajaran..

p/s:mesti bangge cik epal kan..name di sebut..jealous betul ;D

amin said...

salam...hyep!! wawa ar sy pggil awk ek??
ermmm...nice ur song...and da lirik tuuuuu...hehhe...hurmm...sy pon ade wat lirik lyn sengsowang...tjuk ea gerbang hati...lau nok...oley aje..he... :)
ermm. . .tjuk ea gerbang aty...sye wat juz rcordg at acoutica..hermm..sy pon ramai kwn ngn artis2 underground nih..ermm..but dak2 nasyid gtu...ermm..mcm muslim voice..haaa...bdk akedemik nsyid..erm..lau nk test lirik lgu yg sy reka tuh gtaw ler...then jgk pd kgkawan dlm site nih..humm... :)

Ms. Siti said...

suka dgr lgu najwa..
btw, follow blog ni.. jgn lupa singgah my blog

Shasha Mior Mohd Hilmi said...

ive heard peeps are takin bout you..jyeahhh,now im one of your follower..so i cn noe more bout u kann..?kann..?

aizamia3 said...

jujurnya, ini kali pertama singgah di sini melalui blog ini

http://www.hazrey.com/2011/08/719-najwa-latif-kamu-woh-oh-uwoh-uwoh.html

salam perkenalan di dunia maya.. ;)

Qyla said...

hye nawja :)
love ur song cinta muka buku :)

done folo u . folo me bck cute :DD

kami said...

huhuhu..love your song..like2

Zarul said...

Seoga terus sukses lagu Cinta Muka Buku tu sedap..tahniah

Mizz ErMa said...

hye~ jumpa blog nih melalui blog cik epal..najwa nyanyi best la..^^

miss lollipop said...

baru taw najwa ada blog...excited tul follow..hik3

Wan Annur Wan Lokman said...

waaaaa...bru ary taw,najwa ade blog...nice blog laaa

nur syafiqka said...

kite sukelah lagu akak najwa ni...best gile....kite baru tau yg akak ade blog...nice blog..^_^

intan_saari said...

yaww!!haha acc time u ta rlease lgu you*i mean mase u still cover girl,i intro u kt kwn2,but dyeorg ta knal sape u....n now bile da ade lgu sndiri bru dyeorg knal...hahaah...saje bajet ckp kt kawan "ha,tu la mase aq sruh korang bukak cover dye sume ta knal,malas na bukak la,,,skrang baru trhegeh2 cr najwa latif kt utube....hahahaBTw all the best <3

hafiz369 said...

best la lagu awak,,
kalau sudi follow blog saya

ieryn rasha said...

hy najwa .really i love yourr voice .lepas i bace ur blog ,baru i tau minat i same mcm u .i byk buat lirik sendiri but i just can playing piano .myb kite ley share minat yg same . :)

cik jue tomey said...

best sngt lagu cinta muka buku

faizulosman said...

najwa latiff mmg ad bkat di usia muda ni... mlm ni die buat persembahan kat ukm bangi sempena pesta konvo... hope dpt dtg la..

Arwine de Cowen said...

assalamualaikum .. haha . snyum sndiri je readin ur self introduction nii . HAHA-HAHA . best jgak ar owg mcm ni . a happy teenager which is my favourite . gud luck !! smoga allah permudahkan prjalan hdup imratul najwa bte abdul latif ni . i LOIKE !! :) teruskan kecemerlangan anda dlm spm nnt ! waitin for your result nihh ! hehe . ok gtg . wassalam .

ONe/Ciwank SiGokil said...

najwa i like u

ONe/Ciwank SiGokil said...

najwa i like u s0ng. . .q suka dngar suara ko 1 kampunk aku smua tegila gila ngan ko pa lg durank dpat tau ko msi muda . .smuanya sibuk cri gmbr. .n d cni aku buli minta beberap pic mu ya. . .salam . .fuyoo . . . .

RoMe0 kEsEp!An said...

hye.. follow me please...

Nurul CLumsy Gurl said...

he2.. muke wawa nmpak mecet... x sngke lak wawa sme baye ngn sye.. huhu...
ingat kan 20 thun ke atas...
mmng x cye aw.. siyez

acha michi said...

wahahhaha!!! okeh2...gitar comeiii

zehan said...

good luck dear.....minat kamu!!!!

Dekcik said...

salam..dekcik baru perasaan yg najwa ade blog..owg kata muke kite serupa..najwa rase mcm mane??
klu free dtg blog dekcik..

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/07/muka-najwa-latif-macam-sape-ekk.html

syafinajohari said...

hey there lil sis NajwaLatif... sye da follow blog najwa... slalu la update so dat i'll noe ur status...

miss adeq said...

salam..hype najwa...sye bru je follow blog awk..hope awk bce blog sye...btw...lgu awk mmg best n I will support u sis....

Deyy Anna said...

hey dude. i got to know you better. do reply me okey ? i dunno how to get in touch with you 1 by 1. +.+

محمد السحيمي بن عبد الرحمن said...

ohh , baru paham sejarah najwa latif nih . ok gudluck yar , bermuzik adalah universal . but ilmu adalah abadi hingga akhir zaman , keeps intouch with all ur fan . im crazy to CMB , ahah! ok then . see u later , update selalu blog wawa ok :)

dilalalala said...

hi ,najwa. im ur fan..keep it up !! don't 4get study too. :DD

budak baik said...

u re so cute lahh .
luv ur song and good luck for anugerah juara lagu .
best of luck(!)

azrinna said...

Selamat membahagikan masa antara minat dan persekolahan.

BashiriRa said...

najwa sangat cute. Good luck yeah babeh! :D

Pey Joe Faizul said...

Whoa Najwa.. Makin femes ye awok.. Gud luck gurl.. =)


http://buletinartis.blogspot.com/

Suriayati Datu Mudin said...

najwa anak saya,anak buah saya semua suka lagu awak..semua nak main gitar

mohd syamer said...

hye...smoge tahun 2010 smpai thun strus nye adlh tahun yg paling brsejarah dlm idop najwa...:)

Mohd Fairuz Mat Zin said...

OK nak perbetulkan ..

Jarak antara tajuk dgn isi x sekata, sila la perbetulkan

efa fatehah said...

:D najwa <3

The Anne Ain Amtiyaj said...

congratulation najwa .. minat adik sangat !!

tetikus bergerak said...

najwa...!!!! <3

Zarul Ikram said...

akak najwa....
saya da follow akak...
tlg follow saya baik ye...
saya ada main kan lagu baru akak kat blog saya...
terima kasih kalau baca...

Zarul Ikram said...

akak najwa..
saya da follow akak...
hope u will follow me back...
saya ada main kan lagu baru akak dlm blog saya..
saya pon budak baru kat blog...
tq if u read this note ok...
bye.

Intan Zulaikha Fazuleh said...

kak najwa memang terbaik!!! beruntung mak n ayah akak dapat anak cm kak najwa... nyanyi-nyanyi juga tapi jangan lupa study, ok??? hope kak najwa akan berjaya dalam hidup. btw, if kak wawa buat lagu baru please inform me, k... i'm waiting for you..hehe. :)

mira directioner said...

hye kak najwa......suara kak najwa memang sedap..... <3

mira directioner said...

suara kak najwa mmg best....

mira directioner said...

suara kak najwa mmg best....

☆Saeyo! 새벽☀夜明け☆☆彡 said...

Hey najwa! Can i call you that? I want to suggest one song, i really want yo hear song extremely.. But i cannot find a good one in youtube. Since your voice was good to hear, i think you can sing it better. The song is, what's up by 4 non-blonde. Acoustic vers.. Hope you can consider my suggestion.thanks a lot

siemie senget said...

suara najwa sedap ^_^
love it

Jarkasih said...

hai, salam kenal, senang kenal.
oh iya, tertarik dengan prestasi anti, eum... motivasi anti bagus juga.
tetap berkarya sering2 k indonesia, Ilove it. I'm Papua Indonesia,

aishah bean said...

saya ada lirik lagu nak bagi dkat wawa.. nak tak

Muhd Shafiz said...

Nnti kalau abs belajar kt UniTAR tu...dpt krje..just move on..dunia lagu jdkn hobi je..sbb ap??renungkn...