Thursday, February 24, 2011

Jawapannya adalah...

Assalamualaikum...


Hai kawan-kawan yang super awesome. Jadi, hari itu kan saya ada buka macam ala-ala kaunter pertanyaan dekat facebook saya. Jadi,  ramai jugaklah yang respon. Alhamdulillah. Terima kasih kawan yang super awesome!


Okay. Tapi dari 45 soalan, saya cuma pilih 12 soalan. Disini, saya sertakan soalan yang saya dah ambil dari fan page saya, jadi saya akan jawab mengikut turutan yea? Oh yea! Saya copy dengan nama dan gambar sekali, saya harap anda semua tak marah okay? :') Terima kasih!

Dan soalan-soalan nya adalah ;


  1. Saya mula bermain gitar pada pertengahan tahun 2009.
  2. Saya buat video dalam kereta sebab that is the one place yang sound proof dan boleh rekod dengan tenang. Saya selalu rekod video dekat rumah nenek saya, dan rumah nenek saya dekat dengan jalan raya tau. So, kalau  rekod dekat rumah, nanti dengar lah bunyi kereta hon lah, bunyi lori, kereta, bas segala benda yang berbunyi kita boleh dengar. Even bunyi ayam berkokok pun boleh dengar tau. Jadi, kalau rekod dalam kereta, senyap saja. Seronok! :)
  3. Saya dah start buat lagu. For now saya ada 3 lagu which is Carta Hati, ILoveYou dengan Cinta Muka Buku :) Hanya carta hati and ILoveYou je yang saya dah upload teaser. Yang lain, semua sedang hold lagi. And sekarang tengah on the way buat satu lagi lagu. Doakan agar kami dapat finish up the song yea kawan-kawan yang super awesome :)
  4. Epiphone saya model pr-4e na
  5. Oh! Yang itu bukan page saya. Yang memang saya handle sendiri adalah Personal FB saya dan fanpage FB saya  :)
  6. Saya ada 4 orang adik beradik. Saya adalah anak yang ketiga.Yup, adik beradik saya semua perempuan :)
  7. Birthday saya adalah pada 23rd of May 1995. Silalah hantar hadiah :P hehe Show dekat penang? InshaAllah, kalau ada jemputan, saya akan datang.
  8. Okay, artis tempatan saya suka Faizal Tahir dan Siti Nur Haliza. Kalau luar negara, I adore Justin Bieber and Taylor Swift :)
  9. Saya sekolah di SMK (P) Temenggong Ibrahim, Batu Pahat.
  10. PMR Result? Hehe saya dapat 7 A dan 1 B :)
  11. Saya belajar gitar sekarang di Yamaha Music Centre. Masih belajar lagi sehingga sekarang tapi sekarang saya belajar classical guitar :)
  12. Saya pandai cakap bahasa Inggeris ni salah satu sebabnya sebab saya suka dengar lagu BI dan dengar stesyen muzik BI. Plus, ayah saya pernah belajar dekat luar negara and kakak sulung saya ambil Tesl, jadi seronok bila tengok mereka cakap BI. So, dari situlah saya cuba improve :)

So, itulah soalan yang saya boleh jawab setakat ini. Nanti, ada masa saya buka kaunter lagi, saya jawab lagi okay? Okaylah, nanti saya update lagi. Take care guys! Much love, Wasalam.

notasukasuki : Terima kasih kepada semuaaaa yang bagi soalan ini okay? You guys are awesome! :") 

15 comments:

lyndadyana said...

:)

Hasnah Abdullah said...

Akak penyoal yg kedua tu...panjang jugak ye dik jawab..haha...TQ =D

ezan said...

mahal tak yuran kalau belajar main gitar kat yamaha tue? hehe


i follow u dear :)

Cik Ezy said...

bestnye..
pndai maen gitar..
pndai cipta lagu..
leh jdk ana raffali..
hehee

HazHand said...

yeih!!! dah agk dh.. dlam keta kan senyap!! huhuhu
anyway,buang la notification komen ni najwa syg..k

SNAP-ER feisal said...

yess ! number 4 , :) , sedap sound gitar tu , sbb tu tnye , thx sbb jwp ! ;)

Nur Zaheera said...

thanks najwa. ure awesome sweetie. love you lahh <33 :')

zarifahmr said...

jom jumpa! hehe

inspirasiizra said...

dik najwa,, kita mempunyai persamaan tarikh lahir cuma tahun yg berbeza,,
dan tempat saya x jauh dari tempat adik najwa sekarang nie,,

so hadiah boleh kongsi 2 kan =)

vanilla_ice said...

23rd May? OMGEEEE. Tak sama tapi dekat. Saya 24th May. :)

caHAYA said...

keep it up dear. suke dnga lagu2 tu sume..hehe

cik EPAL said...

da macam artis dah ni. banyak nau soalan hehe

qyqa said...

najwa bila nak upload lagu penuh iloveyou tuh??? tak sabar nih..
heheh

SharifahMastura said...

Thank you najwalatif sebab jawab soalan saya. hehe :)

lisa said...

main gitar pandai, belajar pun pandai :)