Sunday, July 10, 2011

Nur Azli Dayana :)


Assalamualaikum...

Hai kawan-kawan yang awesome. So,hari ni punya cerita, nak dedikasikan kepada seorang budak perempuan yang saya rindu , iaitu :)

Orang yang bernama Nur Azli Dayana bt Azman mengikut kad pengenalannya.
I miss you :')

Okay, saya nak cerita pasal saya dengan dayana. Saya kenal dengan dayana waktu form 1. Waktu tu saya jadi ketua tingkatan *nak riak sekejap* hehe Dia budak baru sebab dia masuk sekolah pada 2.2.2008 kalau saya tak silap. Jadi,waktu dia masuk kelas mula-mula, tak tahu lah kenapa tetapi saya rasa dia akan jadi kawan baik saya. Believe me, yang paling buat saya nak nangis, Dayana masih ingat the first ayat yang saya cakap kat dalam kelas semata-mata nak duduk sebelah dia. Ayat saya lebih kurang "korang,dia ni kita punya." So,start dari hari tu, saya kenal dia dengan lebih dekat dan rapat. Apa yang saya boleh kata, dia seorang budak perempuan yang sangat pendiam, tak banyak cakap, suka pendam, dan seorang pendengar yang sangat sangat baik.


Kami jadi semakin rapat bila kami naik tingkatan 2 sebab masih berada di kelas yang sama dan semestinya saya akan duduk dengan dia. Dia lah kawan tidur-dalam-kelas sama-sama, makan dalam kelas sama-sama, bergurau sama-sama, jadi gila sekejap sama-sama, menangis sama-sama, buat saya ketawa, beri saya semangat, tolong saya dalam pelajaran. Boleh dikatakan pada masa tu, dia lah orang yang saya nak duduk sama-sama sampai form 5. Saya masuk kelab fotografi sebab dia, dia masuk kelab permainan bowling ikut saya, dan kami dua-dua kadet polis. Memang tak boleh berpisah.

saya dengan dayana waktu tournament bowling :')


Keadaan berubah bila kami naik tingkatan 3. Saya turun kelas dan dia berada di kelas yang sama. Hubungan kami lagi berubah bila dayana cakap dia nak masuk SBP form 4 nanti. And i was like "what?! okay, wak nak tinggalkan kita" , "Okay,kita sorang-sorang lah kat sini?", "awak mesti lupa kat kita kan?" Saya tak berapa boleh terima kenyataan pada masa tu jadi saya tukar segala rutin dekat sekolah. Rehat yang sepatutnya dengan dia, saya rehat dengan orang lain. Saya jauhkan diri dari dia. Alasannya, saya tak nak nangis bila dia pindah time form 4 nanti. Tapi kadang-kadang mesti lah rindu, kawan baik kan? Dia adalah orang yang wajib saya peluk bila saya sedih, macam mana nak berpisah dengan dia? :')


Bila result PMR keluar, as usual, dia tetap budak perempuan yang saya kenal and respect. She got straight A's and dapat pergi SBP. Batch form 4, I mean kitaorang punya kawan-kawan yang rapat ada buat outing ramai-ramai lah before mereka semua masuk SBP. Saya tak nak nangis tengok dia. But,still,when she gave me her goodbye hug, I cried and ask her to take care and said i love her banyak-banyak kali. Dah tak ada dah orang nak menyusahkan hidup dia lagi lepas ni haha. Okay, saya nangis sekarang.

Apa motif saya post ni? Tak ada motif, just that i miss her so much. Saya selalu buka blog dia and there's one post yang buat saya rasa sedih sangat, bila setiap kali dia balik, saya tak ada di Batu Pahat. Dayana, nanti bila awak free,kita free,kita keluar sama-sama okay? And i miss you too sayang. :') Thanks for everything!

she's my one and only,


Hey you! Nur Azli Dayana bt Azman,
I LOVE YOU SO MUCH!














37 comments:

Izzul Amir said...

oh cantiknya beliau *_*

Cik Meyo said...

wohh, btw, buat la cover lagu if i die young ! :DDD

Alynn said...

awww . Muka dia comel lahh . Both cute ♥

Budak Giler Cadbury said...

zaman skrg ssh nak cri kawan mcm awk wawa :) jaga kawan awk elok2 ok :)

dayana said...

hey najwa latiff ! be strong ukey . remember the aishiteru ? hahah . take care girl <3

Aina said...

Both cute ! Hee ~ [:

*KiTtY*....Minnie Me...^^ said...

so sweet sis..^^
tetiba sy p0n teringat kwn lame...
wwaaaaaaaahhhhhhhh.....

jiarm said...

She is so lucky to own a friend like you :)

aboy said...

http://incikgulagulaa-ciktwisties.blogspot.com/

sila click tok jd my follower.TQ

Far8 budak baik said...

waaaaa sampai nangis semua
bab dy nk pindahhh..
mmg korang rapat gile kann..
aku memahami nye..
hahaha perghhhh

K.Zhariff said...

insyaAllah korang jumpa lagi. :)

jasmine :) said...

so sweet :')
nanges kjap oang bce ^^

la dolce amira said...

td dgr kgu awk kat hot fm. keep it up girl!!

NULEUL syaznic said...

semoge korang jd bff yg bahagiye tok slame lme nye,,biase la tu,,nnt ble da masok u,,,time tu lagi la jarang2 korang nak sesame slalu,,,in that case,,keep in touch walau sesibuk mne pon ok,,, :D

Miss Green Rose said...

warghh !! this thing same goes to me.. :'(

la dolce amira said...

check this out!!
http://amirah-hassan.blogspot.com/2011/07/i-pad-percuma.html

wanie m'nJ said...

sebak akak baca entri najwa ni. bf memg the one n only pada kita. akk pun ada bff, tp dah bpisah bila msg2 smbg bljr. adat... rajin2 la outing dgn kawan tu.. kwn najwa comel mcm najwa. muka pun seiras ;D

I'mAnnie said...

Sweet ah buat post macam ni. :')

p/s; ok fine, baru perasan, akak masuk iklan hotlink tu kan? Saya ketinggalan zaman ke? :PP

-JuvItArs- said...

adoyai..ttbe bc jd cm nk sbak pon ada...haish.. org pompuan kn kalo brkwan baik...susah tol nk pisah kn??

slmt la dua2 msh ada...ttbe trigt vdeo kt utube..haish...

smoga korg brdua pjg umor..bleh brjmpa lg... sweet ah!

lenska said...

just design aja.. design baju utk siapa yg sokong najwalatif..

nak softcopy g tahu ya..

http://www.flickr.com/photos/alkhairi/5923117809/sizes/l/in/photostream/

Hunnybee said...

sy bukan blogger terkenal..tapi sy gile blogging...huhu..be my follower..blog yang tak bape cantek...perlukan perubahan..akan di design dari semasa ke semasa..huhu..
>>applehoneybee92.blogspot.com
najwa,baguslah ada kawan macam tu...sy tumpang hepi....coz sy tak pernah lagi jumpa kawan sejati lagi hakiki..huhu...

dream"aten said...

she beauty...
comel la..

My name is Damia Irdina said...

to abg or kakak lenska : i think you got some gramatical mistakes there . it is not "We're suppport .... bla3" it is supposed to be , we support .. bla3 . just informing , takut2 malu je org yg pakai baju tu nanti :)
-Damia , 12 y/0-

lenska said...

t.kasih damia..
dalam dsgn kadang2 ada mistakes font kat situ.
tulisan kecik kat situ xnampak,maaf.
nak tulis kami support najwa latif kat situ. klu ada cadangan boleh kemukaan.
jgn isau tu just design aja.. klu ada permintaan dan kebenaran baru print..
setiap jualan cik najwa dapat commission setelah ada kata putus antara dua pihak..

lenska said...

http://www.flickr.com/photos/alkhairi/5931254620/sizes/l/in/photostream/

budak corontoroz said...

waktu2 tengah form lagi lah best carik kawan, i mean best fren, an? dah besar t susah nak jumpe..

blitzzard said...

hai najwa......just want u to know that i've your songs and liking it a lot. keep doing wht u r doing coz i believe tht you got the talent, and u can go far.
just a simple request. coz u are quite good at guitar rite, how about u do a cover for YUI's song "LIFE".
it got one of the most difficult arrangements, if you could pull this off.....definitely....a lot more will notice your talent.
keep up the excellent work girl.
-just called me Blitzzard.

sibanyakcakap.blosgspot.com said...

laa . bff u ni pindah samura eh ?

wanzer0 said...

ada x veri karoeke? :) hehehe kalo ada.. plz gtau... teringin aq nak nyanyi skali...

wanzer0 said...

versi*

Rosniena said...

u're talented person and teringat masa i sekolah dulu. Btw u orang Batu Pahat ke?sekolah mana ye dik?

jom singgah
http://http://mawarbiruairlaut-bicarakudanmu.blogspot.com

taufik said...

tak update blog dah ke

aida idora said...

she DO miss you yang DULU !!
you dah berubahh..

Fablog said...

ahmad faiz : setiap yang berlaku ada hikmah,pfftt sedih pulak baca.hari pulak tengah hujan,bertambah feeling.hehe :)

Fatin Aina Zawani said...

salam kak najwa, menangis saye bace post ni :') sedih nye.. heheheh

Muhammad syafeq bin Jaafar said...

Asalamualaikum semua..

UNIT RISIKO said...

kalau ikatan sahabat tu kuat sahabat tak akan lupa kita