Thursday, May 19, 2011

It's Tea Time,

Assalamualaikum...

Hai kawan-kawan yang awesome. Maaf sebab dah lammaaaaaaaa sangat tak update blog. Saya exam sampailah minggu depan. Jadi, mcm sibuk sikit. Maaf yea? :')

So, hari ini nak update tentang pertandingan yang dianjurkan GUA Malaysia untuk kawan-kawan awesome saya ini :) Mari usya :)



Perkenalan Najwa dengan umum sehingga ini hanya terhad kepada alam maya. Tetapi GUA kini memberi peluang kepada peminat Najwa untuk bermesra dengannya secara 'up close and personal'.



Anda cuma perlu muat naik video anda menyanyikan lagu "Cinta Muka Buku" (rujukannya ada di http://www.youtube.com/watch?v=bAjsaeAw3U8) di YouTube. Kemudian, emelkan pautan itu kepada eekee@gua.com.my besertakan nama penuh, alamat surat-menyurat dan nombor telefon bimbit.

10 dendangan terbaik "Cinta Muka Buku" akan dipilih untuk menyertai sesi ramah mesra eksklusif dengan Najwa yang akan berlangsung pada 3 Jun di Theatrette, Sri Pentas, Bandar Utama pada pukul 5 petang. Di antara 10 video tersebut, satu akan dinobatkan sebagai yang paling hebat dan bakal menerima hadiah istimewa dari Najwa.

Peraturan:
1. Peraduan ini dibuka kepada semua warganegara Malaysia.
2. Keputusan hakim adalah muktamad.
3. Para pemenang akan dihubungi melalui e-mel atau telefon.






Diambil dari sini :)


Jadi, kepada sesiapa yang berminat untuk hi-tea dengan saya, jom buat cover, upload di Youtube dan link kan kepada abang eekee :) 

Ini chord lagu Cinta Muka Buku and I'm using simple chords :) 



D

Kita berkenalan hanya dlm laman muka buku ,

A
kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu ,
B G

ooooohhh wooo .. hatiku rasa sesuatu ..



D
Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku ,
A
ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu ,
B G
ooooohhh wooo .. benarkah rasa itu ..

D A
Bagaimana , harus bersua ,
B G
ku rasa gementar tetapi bahagia ,
D A
perlukah kita , hadir peluang pertama ,
B G
walaupun kita tak pernah berjumpa ..

D A
Banyak persoalan yg brada diminda ,
B
banyak tanda tanya dan juga kata cinta ,
G
otak kata jangan hati pula kata ya ,
D
hidup tak menentu adakah ini cinta ..

D A
Banyak soalan banyak juga jawapannya ,
B
kata hati dan rasa x dibiar saja ,
G
setiap yg berlaku ada kebaikannya ,
D
harus pejam mata dan cuba apa saja .





Alrighty, saya tak sabar utk mendengar version Cinta Muka Buku anda. Nanti saya update lagi. Spread love people! Wasalam! 

p/s : kalau tak reti main gitar pun takpe. Gunalah apa saja instrument yang kawan-kawan awesome saya pandai. Kalau takde, just nyanyi sahaja :D


32 comments:

Cik Anis said...

TERINGIN NAK MASUK!

Syah's Corner said...

kalaulah pandai main gitar+nanyi..

Norliyana Kartini said...

Ini-sangat-awesome!
Tapi sayangnye tak pandai nyanyi lah. =..=

puterinuraqiliah said...

kalau org lain main instrument and i sing boleh?

NajwaLatif said...

puterinuraqilah : boleh :D

CiK GorGeouS ! said...

nice...hey my mum aLso suda meminati wawa...aLL the best bebeh !! <3

Little Writer said...

nak masuk, tapi tak reti main instrument :/

LAILA NASIR said...

nak masuk !!!
tapi...tak reti maen gitar..hehe :P

Rozuan Ismail said...

haha,nk try lah.baru belajar main gitar.huhu

Red said...

err... wawa.. actually, tu Bm kan.?? kalau n=main B bunyi macam hape ntah =="

SyaZaMumtaz said...

tarikh hi tea nye ada....tp tarikh akhir penyertaan nye mane??

MiSz fiFiEyQa said...

Oh..kalau la diri ini ade bakat menyanyi.haha

NajwaLatif said...

Red : yes,Bm . B pun boleh :)

Ariana Sophilea said...

waahh..akak na join..tapi malullahh..huhu..

eleh..red..owg ajak dy nyanyi sme2..tamao..
majok ..haha..

Miss Emmi said...

http://emmiliciousboutique.blogspot.com/

Only mE said...

zetteini deru!!

sιтι αmyrα said...

Na sangad sangad buat cover, but kalu dpt pun (tuu pun kalu dpt lahh) kena peg kt sri pantas. Jauh lahh najwa :(

AiDa said...

nk msuk lhaa . tp x blek umh , ad kt hostel . :(

cikBearBear ^^ said...

best lagu nih.. :)

Only mE said...

suda setel wat cover.. sila larr tgk yek.. sowy sbb rosakkan lagu.. hee..

Only mE said...

http://www.youtube.com/watch?v=wcWbBi55ORk

cikBearBear ^^ said...

nak join laa..but sore tak sedap.. T.T huhuhu

Riezale M Shaiful said...

kalau buat instrumental jek boleh tak ? hehehe . =P

areniszz said...

bile tarikh tutup ek??nak join contest tu laa...nk hi tea dgn najwa..hehehe...excited nyeww

areniszz said...

http://akusukasuke.blogspot.com/2011/05/nk-join-contest-najwa-latif.html

Adyb said...

Tarikh tutup bila eh?

Wan Perlis said...

likeeeeee

Che Mohd Hilmi said...

salam adik najwa,

salah chord tu, bukan B, tapi B minor.

:)

Nurman said...

Okay nak tanya dua bende. satu , sebenarnya najwa chord B tu najwa main power chord ke kalau main open chord memang lain bunyi dia atau pun najwa main B minor? and lagi satu kalau buat version lain takpee kannnn :D

capix_mohd said...

lagu kau smartt doe :)
ak tringin ah nak buat lagu utk kau. amacam nak tak? hihi

Bit Byte said...

Andai aq pndai maen gitarrr..Haha..Bez2..

AjimStuyvesant said...

eh ,Najwa pakai gitar ape eh ?nmpak cute laa gitar tu . :D