Saturday, September 10, 2011

Carta Hati,

Assalamualaikum...

Hai kawan-kawan yang super awesome :) Jadi, hari ini saya nak cerita pasal saya masuk studio untuk rakaman single kedua. Eksaited? Mesti! Nervous? Sangat!

Jadi, dengan adanya entry ini, terjawablah soalan-soalan kawan-kawan yang awesome tentang single kedua saya. InshaAllah single kedua saya akan keluar dalam akhir tahun ini, kalau takde aral. Doa-doakan lah ye? Hee. Untuk genre kali ini, NAR memilih untuk buat lagu versi Light Acoustic. Nak tahu mcm mana? Tunggu lah nanti. Baru surprise :p hihi Lagu yang terpilih untuk dijadikan single kedua saya adalah Carta Hati. 



Pada sesiapa yang tak tahu lagu carta hati ni, lagu ini merupakan lagu pertama yang saya buat sendiri dan lirik ditulis oleh kakak saya. Inilah versi pertama yang saya upload dekat youtube :) Nak dengar versi studio punya, kenalah tunggu :p hehe So, inilah gambar-gambar yang sempat diambil waktu sesi rakaman Carta Hati :)
Muka excited. Hihi
Dekat dalam studio tu Uncle Eddie, 
macam CMB,
dia producer lagu ini :) 

Tulis lirik Carta Hati.
Dah lupa. hihi

 Menghayati. hihi


While recording :)

Dah siap recording, tiba-tiba abang Amir kata ada Kak Aliyah dekat studio. Jadi saya pun ambil gambar dengan dia. Dia sangat cantik. SANGAT! 


Alhamdulillah, sesi rakaman tu berjalan dengan lancar. Harap-harap bila lagu Carta Hati ini keluar, akan diterima dengan baik sama macam CMB, amin! Tolong doakan agar semua berjalan dengan lancar okay? :) Well, update lagi nanti. Spread love :) Wasalam! 





61 comments:

CynthiaShin 欣倪♥ said...

Hop sangat dapat dengarr version studio carta hati , saya akan menanti-nantikan :)

Syamimie Johari said...

Yes , memang tengah tunggu lagu ni pon . :)

ashikinharon said...

Lagu carta hati memang best!

cheqwa said...

memang sedang nantikan carta hati najwalatif kat radio!gudluck najwa! ^_^

rainbowlolypop said...

wow ! besttt wokkk lagu najwa latif. comey sgt najwa ,suara manja. :)

pepol said...

sy lagi suke lagu ni dari lagu CMB

♥Aien Najwa♥ said...

wah dear..=) kak aliya da pkai tudung yer..tahniah utk beliau..sgt cntik..(^_^)..

Syazrizs aiman said...

HYe

farra bella said...

best lagu akk ..terbaek ..nnti wat lagu lg best tau ..<3<3

Cik Ernee Azmn said...

da tgk video carta hati...cute ^_^
good job dear (^_^)
hope berjaya dlm bidang seni ni k....

a n a s t a s y e a said...

Memang suka dengar lagu ni .. (",)

anastasyea's latest post .. Asalkan aku tidak menganiaya orang lain, biarlah hanya Allah yang mengetahui segalanya.

aina zulaina :) said...

good luck :)

ikashortstory said...

dh penah dgr lgu ni.. tpi xpe nk try version study pulak.. :>

♥NuR SyAFiQah♥ said...

nampak lain biler aliyah pakai tdg..mudahan die kekal macam ni :)

keep it work najwa :)

Mayok Schizophrenia said...

gud luck...
dah lame peminat2 nanti lagu carta hati kluar...
n lepas nie lagu I Love You pulak ye...

IQ = Iez Qis said...

lagu carta hati masuk album?? mesti best nanti~~ suka lagu tu!!

homo sapiens. said...

yayness finally u record pun lagu nie.lama tunggu lagu nie keluar kat radio.saya kenal awak dari lagu nie.

Nesayang said...

ah finally!
allah yubarik fik <3

AliaJustea said...

wahhh .. good luck syg :)

aMira~ said...

all the best najwa latif! :)

ain kadir said...

lagu ni sgt bestt!!

mrs.asrafovic said...

gud luck najwa..:)

alin@elin said...

ermm sedap gak!!!

ash sahaja said...

gd luck yewrrr!!.. ;)

Muhammad Hazwan Samanuri said...

Luv u, najwa..lagu awk nyanyi,sume sdap..n u hve a beautiful voice...(:
gudluck...

MRViRGO said...

Go0d luck mydear..

ieen-zuhayra said...

najwa,nak tanye ni...awak jadi artis dari maner ekk...dari youtube kew???pastu studio rakaman ambil awak....ataupun awk interview..??

idasm said...

All the best for u sis...

*rainyscream* said...

seriously saya memang tak kenal sape najwa latif. kebelakangan ni saya selalu juga terbaca kat blog, ada orang mention nama najwa. then sy google, and i found this blog. sempoi,ilike. then dengar lagu carta hati.lagi nice. suara najwa sedap.padan la orang selalu mention. ok, dah kenal! ehehe. keep it up najwa!! :p

khairul akmal bin azman said...

wish luck adik!

hehe..
suke sgt lagu carta hati..huhu.

YuSeNzE - KniGhT said...

selamat berjaya.. nice song playgirl.. hahha..

Lirik yang akak awak buat ni ade makna tersirat..;)

azrijohan said...

carta hati

udin said...

sedaplagu carta hati........ :D

azmiera said...

ilove this song...

Amirul Iqmal said...

hey.. u record lagu kt studio mane ye? =)
area batu pahat juga ke?

Quela Queen said...

you really 16 ? awesome !

hijau lestari said...

Lagu yang santai dan bersahaja, semoga Najwa yang comel nie akan berjaya,jaga akhlak serta berjaya di dlam bidang yang diminati : D

FAS Farhan Hasbullah(Nur Farhan Habullah) said...

Syokla lagu Najwa Latif ni~
best2!
semoga berjaya dlm bidang industri seni ek!

Ain said...

Eksaited nye nk dgr Carta
Hati.. Cinta Muka Buku best sgt <3
Smoga terus sukses dlm bidang seni..

Jrg sgt girl Muslim kt Malaysia yg pandai maen gtar kekalkan imej Muslimah..

Najwa dan Kak Yuna antara pelopor yg memberi nafas baru dlm industri seni negara :D Bangga sgt dgn u'olls taw ;)

jijanshah said...

yeess..dah lama tunggu lagu ni msk studio...taniah wawa...

ONe/Ciwank SiGokil said...

najwa minta numburmu dek. .q mo nanya kodnya . .bulehkh sms d num nie ya. .tlunk lh. . .0109525721 pless dhe

Wazir said...

jemput lawat blog saya.. de ksah pasal awak..haha..
gudluck in ur carrier.. =)

http://kisahidupakundia.blogspot.com/2011/10/tutti-frutti.html

Archeen Homestay said...

salam...dik...akak merupakan pemborong selendang di melaka..dan akak menjual pelbagai jenis koleksi selendang rekaan dari kami..akak dari HIJAB WHOLESALES berminat utk jadikan adik model selendang akak..dan akak akan sponsor selendang untuk adik..kalau adik berminat adik boleh contact akak di 013- 4202944..adik juga boleh kunjungi FB akak http://www.facebook.com/HijabWholesales

Muhammad Faiq Haziq said...
This comment has been removed by the author.
mie muslim said...

najwalatif, i tengah dengar cmb ni . nnti dengar single i ok , cinta ruangku (myspace) , lalala . ok chill :), nanti perform @ukm bangi lagi ok . haritu xsempat tgk .

محمد السحيمي بن عبد الرحمن said...

najwalatif: wah sekarang menjadi-jadi popular ya! keep it up ok , lepas ni buat lagu gempak2 lagi ok lebih gempak dr CMB , chill ya :)

zulzam said...

nanti buat cncert dekat sarawak pulak k.. ramai yang menanti dekat sini..h0ho>>:)

DewaTV said...

this song really easy listening. sedap telinga mendengar..

shaz sam said...

ala3.. comel nye najwa latif nie.. bile la nk jd makwe aq nie.. hahahaha.. huhu

najwalatif said...

kak najwa ...
..saya robby setiawan, dari palembang..

kepingin kenal lebih deket ni sama kk...

zie said...

salam akak najwa adew fb x kot adew add sye ye ramzi_afiq@yahoo.com XDDDDD hehehhehe

mustakinan aiman said...

sedap dengar lirik lagu nie. and gud luck your spm for this year

nurulsaadah said...

aa, najwa mememng cantik +__+

shahjiehan said...

=)

bagi seni sikit lagu tu...

Sweet Lovers said...

I love that s0ng !!

Melrose Shoppe said...

hi najwa..actually my husband pn de tulis lagu tp dia segan nk post kt youtube. so dia de ckp nk bg lagu dia kt u. klu u nk try dgr,reply ek. dia kata sore mcm u mmg sedap klu nyanyi lagu dia.

dania razali said...

hi kak najwa,lagu ni mmg fav sy .sy ska sgt2

Ribena lalalaaa~ said...

hehe..suka lagu ni.....

ardiansyah ldu said...

hye saya peminat setia najwa latif. . Dan sy jgk sentiasah nantikan lagu terbaru najwa. . . Ok. . Kabari dalam fb ardiansyah ldu. . . Wslm. .

finaz said...

sye suka sangat lgu carta hati kerana lgu ini membuat hati sye berdebar.. bile sedang bercinta... kerana itu minati lgu carta hati ini... kak najwa, tolong add saye di dalam facebook.... nama facebook ialah IZZA SYAFINAZ BT AZRI yg bergambar budak laki.. insyaallah sye akan confirm akak... hihi...

anggu surya said...

saya boleh tau official facebook atau twitter kak najwa gak ya ?
saya fans kak najwa dari indonesia :D