Saturday, August 6, 2011

nombor satu,

Assalamualaikum...

Hai kawan-kawan yang super awesome! Tujuan saya menulis entri ini adalah kerana nak share satu berita gembira, berita yang hanya Tuhan saja yang tahu betapa bersyukurnya saya sebab lagu single pertama saya iaitu Cinta Muka Buku telah pun mendapat undian tertinggi semalam di Carta HotFM 20 Terhangat. Ya Allah, Alhamdulillah! Terima kasih semua :')

Cerita dia mcm ni, tengah rancak usya twitter semalam, saya tiba-tiba terbaca beberapa tweet ucap tahniah, antaranya adalah daripada kawan baik saya sendiri iaitu  Ashraff Mokhtar dan satu lagi kawan twitter saya :)


Terima kasih acap :')


Saya mula-mula pun macam tak percaya lah kan, saya sampai bbm acap tanya betul ke, dan dia suruh saya buka laman facebook HotFM dan tengok hasil undian. Saya pun buka lah. Terperanjat dengan apa yang saya baca sampai gosok mata banyak kali, ya Allah!


Tuhan je tahu perasaan saya pada masa tu, mula-mula macam, eh dia belum umum lagi lah. Baru nombor berapa. Sekali saya dapat mesej dekat twitter, abg Deen dari HotFM minta no phone saya sebab dia nak call dan suruh saya buat ucapan sebab lagu saya paling tinggi sekali undian. Waktu dapat DM twitter tu, saya macam, ya Allah, ya Allah, Astarghfirullah, betul ke ni. Macam tu lah. So, bila abang deen dengan kak ched call suruh bagi ucapan saya macam tak tahu nak ckp apa. Macam sebak gila. Nak nangis pun ada. Pada mereka yang terlepas nak dengar ucapan saya semalam, ini adalah rakaman yang Acap sempat rakam untuk saya. Terima kasih Acap :')






Alhamdulillah, terima kasih semua. Waktu dengar rakaman ini, saya dengan kakak saya menjerit dan berpelukan satu sama lain. Tuhan saja yang tahu betapa bersyukur nya saya dengan nikmat yang Dia beri pada bulan ramadhan ni. Terima kasih Ya Allah, yang maha pemurah lagi maha mengasihani :')


Tak putus-putus ucapan tahniah yang saya dapat sama ada di twitter ataupun di facebook dari anda semua. Apatah lagi dari NL'sAF saya. Bersyukur sangat sebab ada kawan-kawan yang awesome dan supportive macam kalian semua.





Ya Allah, saya doakan agar kalian dimurahkan rezeki dan diberikan segala kebahagiaan yang ada dalam dunia dari Allah S.W.T. Terima kasih atas sokongan yang tak putus-putus dan teruskan menyokong, meminta dan mengundi lagu saya di corong-corong radio. Terima kasih juga kepada record label saya NAR Records :') Kepada NL'sAF, thank you for being awesome as always dan teruskan menyokong saya. Kepada ahli keluarga yang tak putus memberi kan sokongan dalam jatuh bangun dan penuh cabaran, terima kasih. Kepada kakak saya, Syafika Latif yang menulis lirik untuk lagu Cinta Muka Buku ini, I AM SO PROUD OF YOU :') 

Maaf kalau entri ini macam agak poyo seolah-olah menang Grammy Awards kan, tapi saya sangat teruja dengan pencapaian ini kerana saya hanyalah seorang remaja berumur 16tahun, yang tak pernah bermimpi akan berada dimana saya akan berada sekarang. Terima kasih atas doa anda yang tak putus-putus kepada saya, saya dengan rendah hati, ingin mengucapkan terima kasih :') Much love people~ Wasalam :)




116 comments:

eyza ♥ said...

tahniah ye adik :)

akak pown berpeluang gak undi adik ..

your voice n talent so power lahh

Red said...

meskipun wawa muda, keep it up! :)

Macamana Nak Buat Orang Berhenti Addict Main game.
(Baca Kalau Boyfiend Korang Suka Main game Atau Korang Sendiri Suka Main game)

Aimifiqa said...

congrats la dik ye. waaa. hebat tu. cayalah.

Lieyly ︱ Alia said...

congrats yupp ^^
rezeki bulan ramadan neyh..
insyaAllah lepas neyh rezeki najwa latif bnyak lg..insyaAllah :)

Raihan Kamaruzzaman said...

Congrats, Najwa Latif. I'm a big fan of YOU! :)

lynda said...

tahniah dik!;)

Atie Ciqah said...

Salam. Congrats sis.. Btw, I memang adore you! Your music is really meaningful. And, please dtg Jitra,Kedah.. I nk sngt duet dngn you lagu Born This Way. Tq.. Salam.. :) Much love <3

CynthiaShin 欣倪♥ said...

Congratulation jyeah Najwa :)

Azza Rynna said...

tahniah kak najwa...saya akan sentiasa support u....^_^

Md. Naqiuddin said...

good work najwa..keep it up.teruskan usaha anda.. :)

Shorim Kasih said...

tahniah untuk cik adik. semoga berjaya dgn lebih baik lagi. apa2 pun apabila kita sudah berjaya atau berada di atas, hindarilah sifat yang tidak baik. teguhkan pendirian dan sifat semasa di bawah dulu. all the best.

saling ingat meningati sesama insan tatkala melihat dunia ini ada saja fenomena yang sukar dijangka.

Alya Esprézzo said...

wowwwwwwwwwwwww!! hehe tahniah dik! :)

♥ caca monteiro ♥ said...

Tahniahhh :)

farah wahida said...

tahniah

sarah said...

congrats eh kak najwa.... sarah akan support kak najwa... : ) hehehe

~;:gyiem wave:;~ said...

congrate...troskan ushe ye !!

cx's said...

TAHNIAH diq! mmg best pon lagu NL ni!! :) NL si gadis You Tube love u NL! :)

fareiyka said...

congrats najwa. . ^_^

Nadrah Ahmad said...

heyy. I know you won't be replying my comment but wuhoooo GOOD JOB GIRL!. You are superb!

setuluzz ezzy said...

tahniah ek....saya suka lagu itu...carta hati pun best juga

Fatin Nabila ♥ said...

I ada undi utk you ...
Tahniah okay ..
You're an awesome singer darl :)

adri muhri said...

tahniah...saya minat dengar lagu cinta muka buku tuh

ashikinharon said...

Tahniah Najwa :)

rathiqah azmira rosli said...

najwa,


saya suka awak


auwww..haha nampak cam lesbo tak.hakikatnya tak.

stay cute ye wahai adik comel and gud lak.hope sangat dapat jumpa awak lepas tu nyanyi lagu justin bieber sama sama

:D

SyuE said...

tahniah deq. ;) all the best to u.

Faqihah Husni said...

Kak NL! Tahniaaaaaaah! Kami akan selalu menyokong Akak <3

p/s : Lepas ni buat lah lagu raya/cover. :D

Erin Lutfi said...

congrats dear :)

syafiqahatta said...

congratz najwa latif...ohoho~ suke sgt lagu comel ni... ^^

kusyi said...

lagu ni mmg best! mak oi!! kalah stacy!! haha.. tahniah najwa!!! pastikan masuk muzik2 ya.. then masok AJL.. i am pretty sure about it! :)

Syafika Musa said...

CINTA MUKA BUKU memang best gile . tahniah la ye akak najwa !! :)

mirl said...

Tahniah Najwa Latif ! Tak sabar nak dengar lagu terbaru dari Najwa lagi ^^

haqimi zulkefli said...

congratz najwa!! :D so proud of you! keep it up but make sure always put ur studies as ur first priority ok? :')

nur amalina athman said...

congrate wawa..:)

Rex Hanif said...

tahniah wawa yeeeee -rex hanif-

azrijohan said...

congrats wawa..
hope lepas ni lagu Carta Hati pulak jadi No 1....

keep on smiling:)

CikAnyss' :O said...

tahniah !! btw jom join GIVEAWAY sis nak ? hee :)

Cikgu Moon said...

congrats!

hidayahjamal said...

tahniah.

thanks to kakak najwa and you too for colouring another chapter of good songs in this music industry,

:)tiba2 taip english, vote3

Terbang Bersamaku said...

tahnah ye dik..awk mmg berbakat..smoga terus berjaya lepas nie ye..(^___^)

Dr. Chocolate said...

Berminat x lau wat persembahan amal untuk majlis buka puasa untuk anak-anak yatim ? tapi Tuk bagitahu awal-awal la bayarannya x banyak because kami wat program kecilan jer, lagipun persembahan amal la katakan...

Dr. Chocolate said...

lupa plak, kalau berminat email Tuk kat email sementara Tuk ansarullah8693@ymail.com

♥nurulizzatie♥ said...

nice yaw. i love your muka buku song. congrats. :)

eik`S noName said...

wow...mmg xheran la menang hotfm...sbb mmg best lagu nie...tah2 muke pom cute kan...ahaks...
video clip mase 2.20-2.50...time tu muke najwa paling ccute... ^^

tahnniah tau...keep your work...

hanabunga said...

tahniah najwa!

shark said...

tahniahh najwaaa~
terbaik la~
semoga anda berjaya sntiasa ~
Tq Najwa ade gak Screen Shot Page Kami Support Najwa Latif 2. huhu.

Rohayu Md Isa said...

Tahniah dek Najwa...we always support you dear...(^_^)

tira+syahmie said...

hey adek!
tahniahh yaw!
always support u!!
love ya♥

Lee-Yan-Naa said...

congrats Najwa..u deserve it! :D

deem said...

congratulations dik :)

asm said...

Salam...tahniah..adik perlu tau yg suara adik hebat. saya nampak adik akan hebat dlm 2 jenis rentak..satu rentak kontemporari yg adik berada sekarang ni..lg satu adik juga akan hebat kalau nyanyikan lagu berbentuk kerohanian..why not give a try, buat cover satu dua lagu yg sesuai, tgk mcm mana.whatever it is..adik mmg bagus..don't be surprise klu ada yg kata adik nyanyikan lagu bruno mars lebih merdu and better than her..

amnie said...

congrat najwa...chaiyok2..

:.hafsah harun.: said...

tahniah najwa..adik masuk paper mingu warta perdana kn???...

♥ XIAO HELEN ♥ said...

congrats najwa :) always support you :)

GaDis BuTtErFLy said...

tahniah :) keep it up :)

momo chan said...

Congratulation 4 u najwa !!! keep it up <3 <3

NajaHmaDi said...

conrats najwa!! suka sgt lagu awk!!!
http://najahmadi.blogspot.com/2011/08/cinta-muka-buka.html

Misz Anisz said...

TAHNIAH NAJWA ATAS KEJAYAAN...I ALWAYS SUPPORT YOU..TAK TAHU MACAMANE NK CAKAP LAGI, THAT I'M SO PROUND OF YOU N I LOVE YOU NL ♥...KEEP IT UP SWEETY..^_^

teh tarik said...

Tahniah kmu najwa :)

cheqwa said...

tahniah najwa latif! dah agak CMB akan dapat no 1 kat hotfm tuh...sebab najwa memang super duper ohsemmmmm ^_^

Camilla said...

Hey, I'm a girl from Norway, and I just had to check out this blog when I saw your youtube channel! I really really like your singing, and your music video too, even though I didnt understand much:P please wright a song in english and make a vid? I loooove your voice :)Had to translate the blog, but I understood most of it :) haha, keep singing! Oh, and I'm a Justin Bieber fan too :P <3

che sakinah said...

najwa.. im speechless.. WOW!
u go girl!!

dear, ur video cinta muka buku ni awesome gile lah..
awak sweet sangat laa.. *tersengih sengih saya tengok video ni sesorang*

:D

emMJay said...

congrats najwa..lagu tu mmg best!! super awesome!!! ^^

Miss Nadya said...

congrats najwa..:)

new entry :: Day 04 - A picture of yourself and a family member

mamat said...

sempoi ah suara..cr lgu lagi yg best2....xmo ciplak2 k..wat lagu sendiri...taniah..

udin said...

congrats kak najwa............
lagu 2 best.....heheheee

Edy Zaidi said...

pls respond to this entry ASAP or else you will lose your prize : http://danielzaidi.blogspot.com/2011/08/pemenang-giveaway-edy-still-beauty.html

ameerul said...

tahniah saya suke lagu awak .....^_^

rey_amorey said...

congr8 dear...bile da b'jye n femes t jgn lpe tuhn n asl usul kte oke?sy sokong awk...;)

Xavi De said...

tahniah2...
suke dgr lagu tu n suke tgk v.clip lagu tu..
jeles kot ngn mamat lam vdeo tu..haha

puteri said...

akk :) nk knl gan akk lhaa , hee !
nk pesbuk akk boley ?

Farahana said...

Hai Najwa, sye suka lagu awk..!! Dan sye suka sgt2 dgn video Cinta Muka Buku..!! Awak nampak comey sgt...!

K.Zhariff said...

Congrats ye. :)

atikamohdnor said...

tahniah najwa . keep it up yeahh!

jasmine :) said...

jom usha cni -->http://goyang-anak-tekak.blogspot.com/p/lirik-lagu-najwalatif.html

ade lirik lagu k.NL utk sume
NL's AF. ^_^

bumble - bee said...

Wawa, u're so awesome. support sgt2 u ! so kiut. :) - Biggest Fan !

h A n Y S said...

tahniah dik! mmg lagu ni x jemu dgr pon.. and u know what, it's possible if 1 day u pulak buat performance atas pentas juara lagu as a candidate..! XD

Uchi kay-f @hmad said...

salam kenalan buat pelontar irama "cinta muka buku"..

saya pertama kali dgr lagu ni pagi smlm...terus tergerak seacrhing..emm harap terus sukses!!!

ieLa yaaCoB said...

tahniah najwa:)

eqbalzack said...

salam,
abg eq singgah dan follow...nice blog you have here..very simple! all the best and good luck...

Liling said...

congrats ! =)

Cinoi Lavigne said...

Love the way u sing la dek.
U betul2 guna suara sendiri, macam masa u bercakap.
Tak dibuat2 supaya sedap.

You nyanyi style macam Duta vokalis SO7!

Keep it up! And congrats

Akmal Khalidah said...

lagu yang best ^^

Rahmad said...

lagu cinta muka buku memang terbaik..

aku baru dengar sekali dua..
lepas tu..
terus ketagih nak dengar lagu ni..

zaura ra said...

awak ini sklh kat TIGS kn...

! ALF ❤ ! said...

Kakk Najwa . buat cover lagu Rahmat - Hanya Segenggam Setia . Boleh takk ??

HaNy MoLy said...

tahniah ,, keep moving k ,,

miss chocolate said...

congrats.. i vote 20 times for ur song the day hot fm announce u as the winner.. :)

Willie a.k.a Reptoz said...

Tahniah.

Kisah Qaseh AzRin~ said...

congratulations to you dear.. Proud for you ;) boleh mintak tjuk ajar x... haha.. pray for you for your successfullll.. follow me..

http://kisahqasehazrin.blogspot.com

fizan_hyperboyz95 said...

najwa sy nak jady seprti awk. . :)

sora said...

congratulations to you.....smoga carta tersebut akan kekal.

~bUih-bUih ciNta~ said...

tahniah adik najwa...semoga terus maju ke depan okeh:))
salam ziarah dan selamat berbuka..jemput ke blog:))

FatihaMedan said...

Tahniah ! btw ,cinta muka buku memang AWESOME <3

kechix said...

hai najwa latiff..

saya berminat untuk buat male version punya untuk lagu ni..isit sound possible? coz nk buat with studio recording sekali..do answer me,thanks ya. :)

Awie90 said...

Salam najwa, congratz kamu da pergi jauh ;]]
Tgok najwa kat muzik-muzik td. Persembahan yg awesome!

sihitam said...

sihitam dah follow blog najwa...hehe cinta muka buku...

http://sehitamkucing.com

Mr. Amal said...

tahniah !
nnti buad album bnyak bnyak lgi .
you is the best ^.^

syazwiena khan said...

tahniah !
jadi artis jangan sombong nti :)

ieqa said...

Tahniah! Suka lagu ni.
Catchy & comel :)

bloghok said...

WACHAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Farhan Hanif said...

hye org BP..sy org BP gak...pasni buat lagu cinta twitter pulak ye...hehehe

http://farhanhanif.blogspot.com/

Ibnu isa said...

hohoho.. abg suka glerr lagu ni.. kembangkan bakat mu ya dik.. hoho

miszfazierra said...

baru test dengar lagu CMB , tak sangka merdu suara adk . semoga terus berjaya ya adk . keep it up !

Umie Artoqiemie said...

tahniah dik =D

Nazrul Helmi said...

najwa latif. . . .
OMG gurl. . . .
i'm also frOm BATU PAHAT. . . .
may i knOw whicH area dO yOu LIVE???

mama qiss said...

salam najwa cute..
akk suka giler lagu awak..cam best lak dah hari2 dgr kan..pe pon..congrates k..smoga sukses..:)

mai singgah blog akk gak yek...
http://luvlyqiss.blogspot.com/

nur idzatul mahfudza said...

salam..
cute u nie..
best glew dga ur songs!!

gud luck!!

idzatulnur333.blogspot.com

khairul akmal azman said...

tahniah najwa..lagu awk mmg best la..

shafizza hana said...

Alhamdulillah , tahniah ye kak . Lagu akak memang best . Yang terbaik . Congratz kak ! Your the best ! I have nothing to say now . - Shafizza Hana (Facebook)

Amzar Syazani said...

congrats awak !! :)

ira said...

hey najwa ^^
tahniah , tahniah ! ^^
memang best lagu tu :)

wawa said...

lagu cinta muka buku tuh memng besttttt ! tahnia najwa latif .

jijanshah said...

taniah adek wawa...lps ni single lagu "Carta Hati" la plak..lgu tu best...

A T I K A H L A T I F F said...

tahniah najwa. keep it up sayang <3

♥ adibah mazlan ♥ said...

hasil tulisan saya yang pertama,
maaf jika tidak seronok, saya masih baru

episod 1
http://budaktingkatan6.blogspot.com/2011/10/titisan-salju-episod-1.html

episod 2
http://budaktingkatan6.blogspot.com/2011/10/titisan-salju-episod-2.html

episod 3
http://budaktingkatan6.blogspot.com/2011/10/titisan-salju-episod-3.html

selamat membaca
komen anda sangat di perlukan bagi membantu penulisan saya ,

Archeen Homestay said...

salam...dik...akak merupakan pemborong selendang di melaka..dan akak menjual pelbagai jenis koleksi selendang rekaan dari kami..akak dari HIJAB WHOLESALES berminat utk jadikan adik model selendang akak..dan akak akan sponsor selendang untuk adik..kalau adik berminat adik boleh contact akak di 013- 4202944..adik juga boleh kunjungi FB akak http://www.facebook.com
terima kasih