Wednesday, June 15, 2011

29th of May 2011,

Assalamualaikum...

Hai kawan-kawan yang awesome! i was super busy last two weeks and I didnt update much kan? So, ini kira back to back mengenai apa yang saya dah lakukan dalam masa 2 minggu yang lepas :) i hope you guys bear with me here, alright? :)

So, on 29th of May 2011, pada pukul 7 pagi, saya telah pun memacakkan diri dekat Angkasapuri untuk siaran televisyen Selamat Pagi Malaysia (SPM). Ini adalah kali kedua saya disini. Saya diminta oleh pihak RTM untuk menyanyikan lagu Allahyarham Tan Sri P. Ramlee, dan saya pilih Getaran Jiwa. Kali ini juga, saya di temuramah dan sesi promosi single terbaru saya iaitu, Cinta Muka Buku :)

Now, let the pictures do the talking alright? :) oh, and I'm sorry sbb quality gambar yang tak memenuhi citarasa ni sebab kakak saya ambil guna BB sahaja :)

 Getting ready for the performance. Sejuk perut! 

 Performmmmm :'D

 Ni kakak pengacara for SPM on that day,
she is so simple and cantik!

Oh, dan ini abang-abang yang juga mengacarakan program tu.
They are super cool! :D

Oh, on that day, saya jumpa Dr. Rozmey (Y) , Aaron Aziz and Shamsul Yusof! Tak dapat nak tangkap gambar coz I am soooo scared dan saya practice all the time. Ruginya. Oh, btw, Aaron Aziz sangat hensem in real life, sangat pemurah dengan senyuman dan humble. Dan tinggi juga! *adore* Alhamdulillah, the performance went well.  

Lepas habes je dekat Angkasapuri, saya terus bergegas ke Putrajaya untuk peformance dekat Hari Sejuta Belia. First time perform dekat stage yang sangatttt besar! Ada abang-abang dekat situ kata, malam sebelumnya, Super Junior perform dekat situ. *eksaited* hihi Alhamdulillah, that one also berjalan dengan lancar. Jumpa lah juga beberapa orang Najwa Latif's Awesome Friends (NL'sAF) :)

Enjoy the pictures :)

 Ni waktu on the way. saya praktis dulu dalam kereta :)

 To the stage we go :)

 She's cute! :D

 Oh, mereka ini dari Jakarta.
Abang yang pakai kaca mata tu pun buat cover dekat youtube juga.
Suara dia nyanyi lagu E.T sangat best! :)


Thank you for coming! :D


Oh, dan ini adalah mereka-mereka yang perform pada hari tersebut.
Nice to meet you people :)

Alhamdulillah, that day wasn't that bad all. Meet new people along the way. I'm thankful! Alhamdulillah. So, update lagi nanti k? Banyaaaaakkkk sangat cerita terkumpul ni. hihi Keep on spreadin love people! Wasalam :) 





25 comments:

♥yaya budak suka embun♥ said...

wow..super awesome! :D

Yuyun Ahmad said...

best ! awesome gilak . .

Kuroyuki said...

great..

eyjalukman said...

dua2 pakai kaca mata tu dear . yg mana ???

!23Z477 said...

ngihihi,, yup, super junior m perform 28th may ritu.. kira najwa dh sepentas dgn suju dh nie. wah3 :D

Aunty P :) said...

untungla jumpa seth tan :)

.fariza. said...

bertambah2 maju.
kamu mmg awesome lar dik. :)

cheqwa said...

oh najwa,you are super duper awesome jugak!kira pakej la,comel n suare sedap ;D
congrates sbb dpt buat perform well!

Izbeta Shyah said...

wahhh, HEBAT, sangat membanggakan

CiK GorGeouS ! said...

heard u on hotfm Last saturday...weLL, budak TIGS rupenyee...hah, jemput2 Lah perform di UTHM puLak ye nanti =)

nabilah said...

congrats najwa ! I adore your voice. sangat cool ! please keep on doing the beautiful work ! ^_^

can visit me here : www.minddiary-nabilah.blogspot.com

Siti Mashitah Saidin said...

wow... gud luck najwa.... :)

Siti Mashitah Saidin said...

wow... gud luck najwa.... :)

Solihahazahar said...

pehh terrrrrrrrrrrrbaik

K O R I E said...

Yeah najwa lama xupdate blog
akak tunggu bile la najwa nak update blog ni.. akhirnya..

WAA! Jeleznya.. dpat jumpa Aaron aziz@Seth tan.

Minat suju jugak ke? kalau nk tahu akak fanatik giler dgn suju.. apa kata singgah blog akak~
this my link.. byk entri psl suju,Hope singgah dan drop ur komen oke ^_^

http://pinkexia.blogspot.com

Wish u gudluck for everything!

azrijohan said...

wah,jmpe seth tan ea..haha
semakin hari makin busy=makin famous
keep it up k:)

dieyla nadhzieyrah said...
This comment has been removed by the author.
dieyla nadhzieyrah said...

in love with your music very much damn... seriously excited sngat dgn lagu2 young sys...
follw my blog http://akudieylanadhzieyrah.blogspot.com/

chegu abbas said...

sibukkan kamu ni....
Fynn Jamal Ajak buat konsert nak??...terhangat
http://cheguabbas.blogspot.com/2011/06/jom-join-jentera-tepi-jalan-anjur.html

MiSz fiFiEyQa said...

Wah ohsemnye dpt jumpe aaron aziz!btw,najwa bile nak buat perf0rmance dkt BP ni?ehehe

oranglidi said...

wah.. bagus2.. menyebarkan sayap ke rtm. huhu. lpas ni bole masuk ajl plak. huhu.

lil' miss shasha said...

u r doin great so far..nice song,nice tunes... i heard lots of ppl saying things bout u..but, after all, SABAR jela dik..persembahan kt putrajaya ritu pn sgt AWESOME!! keep up the good work... a lil' strenght for u as a fan: many haters comes in line when they r conquered by jelousy..but, when ppl starts hating means u r growing stronger and stronger cuz u survived with those painful words..while they got nothing left than seeing fan of urs is such a growing crowd...lil ppl hate..many ppl love...just let them be what they wanna be...as for u, GOOD LUCK for ur study, career and life...may them be balanced..

Gadis Ungu said...

semoga anda berjaya najwa..

Erin abdul said...

najwa....buat lah lagu pokok pulak

MadToadDoughLogy said...

Thanks najwa....FYI, she means abg yg pakai kaca mata sebelah kanan (that's me ! ) ...OMG!!!!

ok sorry sy mencapap .... :P

congratez for winning the top 5 malaysia's cover youtuber made by MalayTuber....semoga sukses selalu :p