Wednesday, June 22, 2011

Official TEASER untuk Cinta Muka Buku ,

Assalamualaikum...

Hai kawan-kawan yang super awesome! Saya sangat bersyukur sebab akhirnya, saya telah berjaya membuat video clip sendiri :) This is it, officially, first time, upload it for you guys! This is just a teaser okay? Video sebenar akan diupload next week, InshaAllah :)

Check it out!




Alhamdulillah, the REAL video will be upload it soon enough :) Thank you so much kepada anda yang semua yang terlibat dalam merealisasikan mimpi budak biasa ini. Terima kasih! Anda semua sangat awesome!!


And kepada NL'sAF
ini hadiah untuk anda semua! 
Terima kasih kerana berada disisi saya dalam apa jua keadaan!
Saya sayang anda :) 

Take care guys! Spread love! 






Sunday, June 19, 2011

Selamat Hari Bapa ; Vlog :)

Assalamualaikum...

Let the video, do the talking :)





Selamat Hari Bapa,

Abdul Latif Bin Ismail :)

Semoga murah rezeki, panjang umur, dikurniakan segala kesihatan yang baik :)

Kami Sayang Ayah :')


Nanti update lagi , terima kasih! Wasalam. Spread love! :)



Thursday, June 16, 2011

30th of May 2011,

Assalamualaikum...

Hai kawan-kawan yang super awesome! So, semalam dah update 2 cerita, hari ini, saya nak update satu cerita sahaja sebab on this day, saya cuma ada satu saja aktiviti :)

So, pada hari ini, saya telah ke Sri Pentas, tv3, Bandar Utama untuk recording Chopp! di TV9. Rancangan ini juga untuk tujuan mempromosikan single pertama saya iaitu Cinta Muka Buku, yang boleh anda semua request dekat stesyen radio sekarang! teheeee :D

Enjoy the pictures, people!

 What I wear on that day,

Cotton Shawl from Batik Valley
Jumper courtesy of my own wardrobe
Puff Military Jacket also from Batik Valley
Accessories from my own wardrobe :)


 Waiting :)

 Jyeahh! I met upin and ipin on that day!
They are super cute!

Recording session :)

Alhamdulillah, semua berjalan lancar. Although sesi temuramah masih kekok lagi, tapi saya belajar dan akan terus belajar. Siaran nya telah pun dikeluarkan pada hari Selasa minggu lepas. Siapa yang tengok, tinggalkan komen anda dan pendapat anda dekat ruangan komen dibawah okay? :)

Terima kasih kepada Batik Valley sebab sudi untuk sponser pakaian saya pada hari itu. Terutama sekali pada kak Nor Fatin Azemi . Kalau sudi, sponser lah lagi. hihi

Okaylah, update lagi next time k? thank you for reading. ILoveYou NL'sAF! Wasalam :) 





Wednesday, June 15, 2011

29th of May 2011,

Assalamualaikum...

Hai kawan-kawan yang awesome! i was super busy last two weeks and I didnt update much kan? So, ini kira back to back mengenai apa yang saya dah lakukan dalam masa 2 minggu yang lepas :) i hope you guys bear with me here, alright? :)

So, on 29th of May 2011, pada pukul 7 pagi, saya telah pun memacakkan diri dekat Angkasapuri untuk siaran televisyen Selamat Pagi Malaysia (SPM). Ini adalah kali kedua saya disini. Saya diminta oleh pihak RTM untuk menyanyikan lagu Allahyarham Tan Sri P. Ramlee, dan saya pilih Getaran Jiwa. Kali ini juga, saya di temuramah dan sesi promosi single terbaru saya iaitu, Cinta Muka Buku :)

Now, let the pictures do the talking alright? :) oh, and I'm sorry sbb quality gambar yang tak memenuhi citarasa ni sebab kakak saya ambil guna BB sahaja :)

 Getting ready for the performance. Sejuk perut! 

 Performmmmm :'D

 Ni kakak pengacara for SPM on that day,
she is so simple and cantik!

Oh, dan ini abang-abang yang juga mengacarakan program tu.
They are super cool! :D

Oh, on that day, saya jumpa Dr. Rozmey (Y) , Aaron Aziz and Shamsul Yusof! Tak dapat nak tangkap gambar coz I am soooo scared dan saya practice all the time. Ruginya. Oh, btw, Aaron Aziz sangat hensem in real life, sangat pemurah dengan senyuman dan humble. Dan tinggi juga! *adore* Alhamdulillah, the performance went well.  

Lepas habes je dekat Angkasapuri, saya terus bergegas ke Putrajaya untuk peformance dekat Hari Sejuta Belia. First time perform dekat stage yang sangatttt besar! Ada abang-abang dekat situ kata, malam sebelumnya, Super Junior perform dekat situ. *eksaited* hihi Alhamdulillah, that one also berjalan dengan lancar. Jumpa lah juga beberapa orang Najwa Latif's Awesome Friends (NL'sAF) :)

Enjoy the pictures :)

 Ni waktu on the way. saya praktis dulu dalam kereta :)

 To the stage we go :)

 She's cute! :D

 Oh, mereka ini dari Jakarta.
Abang yang pakai kaca mata tu pun buat cover dekat youtube juga.
Suara dia nyanyi lagu E.T sangat best! :)


Thank you for coming! :D


Oh, dan ini adalah mereka-mereka yang perform pada hari tersebut.
Nice to meet you people :)

Alhamdulillah, that day wasn't that bad all. Meet new people along the way. I'm thankful! Alhamdulillah. So, update lagi nanti k? Banyaaaaakkkk sangat cerita terkumpul ni. hihi Keep on spreadin love people! Wasalam :) 





Tuesday, June 7, 2011

Vlog 3,

Assalamualaikum...
 
video


Short note ,


Happy Birthday to Kak Acik,
May you have many birthday to come.
And  may all your wishes come true, InshaAllah :)


Saya kenal kak acik sbb dia ada invite saya untuk interview dekat Putra FM,
waktu tu saya masih belum siapa-siapa lagi :')

Thank You kak acik for the oppurtunities.
Sangat terhutang budi.
Putra FM adalah stesyen radio pertama yang invite saya untuk interview secara live
and promotekan saya di ruang radio mereka.
Alhamdulillah. 


Abang dan kakak-kakak dari Putra FM :') 

Moga tuhan balas segala jasa baik kalian yang menjadikan saya siapa saya hari ini.
I will never be what I am without my ayah, mama, kakak-kakak, adik, 
kawan-kawan dan anda-anda yang awesome!

You guys make this girl dream come true!
And I thanked you for that! 
ILoveYou people! 


Wasalam :')




Monday, June 6, 2011

Legal Download for Cinta Muka Buku,

Assalamualaikum...

hai kawan-kawan yang awesome! maaf saya dah lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sangat tak update blog. Mula-mula busy dgn exam, then busy dgn music stuff. Life been good so far, Alhamdulillah :)

So, kepada semua yang dah tahu dan pada yang tak tahu, saya nak beritahu bahawa single terbaru saya telah pun saya keluarkan pada 23 Mei yang lepas :) Saya dah release dekat youtube channel saya. So, kita enjoy dulu lagu ni, dan nnt sila tinggalkan komen anda okay? :)



So, how was it? Harap-harap korang semua suka okay?

Sekarang ni lagu-lagu ni dah start di mainkan dekat Hot FM, Suria FM, dan lain-lain stesyen radio. So, sesiapa yang minat lagu ini, rajin-rajin lah request lagu ni dekat stesyen radio okay? :D

So, kepada sesiapa yang nak download lagu ini dan mahu jadikan lagu Cinta Muka Buku sebagai caller ringtone dan sebagainya, sila ikut cara ini :)



Yeay! Jom awesome friends. Support our local music industry. 

Nanti saya update lagi k? ada banyak cerita nak diceritakan tapi nanti saya akan update lagi. That's all for now. ILoveYou guys! Thank you for keep on supporting me  and keep on supporting! Wasalam :)